OM OSS | Civilkuragebyrån
Civilkuragebyrån arbetar för ökat civilkurage i samhället. Det är en del i säkerhetsdebatten som handlar om trygghet. Människor som ingriper med civilkurage visar mod, medmänsklighet och en stor dos personligt ansvar.
Civilkurage, kurage, trygghet, säkerhet, huskurage, medmänsklighet, mod, hjälte, civilkuragebyrån, åskådareffekten, Bystander effect,
15528
page-template-default,page,page-id-15528,bridge-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

OM CIVILKURAGEBYRÅN

Civilkurage handlar om trygghet och säkerhet. Vi är en ideell organisation som arbetar för att uppmuntra unga och vuxna att våga visa civilkurage och sätta civilkurage högre upp på agendan i diskussioner om samhällssäkerhet. Civilkuragebyrån är ett samverkansforum för verksamheter som vill verka för ett ökat civilkurage och tillhandahåller kunskap och verktyg som är effektiva i arbetet.

VÅRA FOKUSOMRÅDEN

Vi arbetar för att öka människors inställning, vilja och förmåga till ingripanden. Lika prioriterat är vårt påverkansarbete för ett ökade nationella insatser och proaktivt arbete för att säkerställa en starkt civilkurage.

Engagera och inspirera

Civilkurage är en förmåga vi kan träna oss i och styrs ofta av normer. Vi arbetar därför med att skapa engagemang, sprida kunskap och lyfta förebilder med målsättningen att inspirera fler att våga och vilja ingripa.

Påverkan och opinionsbildning

Civilkurage handlar om samhällssäkerhet och trygghet. Vi arbetar för att civilkurage får högre status i det nationella ledarskapet för Sverige och att mer resurser tillsätts för proaktiva insatser.

Utveckla kunskap och metoder

Vi arbetar för att höja den nationella kompetensen kring civilkurage, både öka kännedom om värdet för att motivera ökade insatser, vi följer trender inom området samt samla verktyg kring effektiva arbetssätt.

Utbilda, stötta och samverka

Civilkurage är en förmåga som går att träna upp och vårt agerande är många gånger styrt av normer. Vi erbjuder utbildningar och verktyg som möjliggör för fler aktörer att bidra till förändring.

VÅRA STADGAR

Läs mer om Civilkuragebyrån i våra stadgar.