FÖRELÄSNINGAR | Civilkuragebyrån
Civilkuragebyrån arbetar för ökat civilkurage i samhället. Det är en del i säkerhetsdebatten som handlar om trygghet. Människor som ingriper med civilkurage visar mod, medmänsklighet och en stor dos personligt ansvar.
Civilkurage, kurage, trygghet, säkerhet, huskurage, medmänsklighet, mod, hjälte, civilkuragebyrån, åskådareffekten, Bystander effect,
15218
page-template-default,page,page-id-15218,bridge-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

FÖRELÄSNINGAR SOM INSPIRERAR OCH ENGAGERAR

Boka en föreläsning med Civilkuragebyrån. Vi erbjuder både föreläsningar på plats i hela Sverige eller digitala – vilket som passar dig bäst.

Civilkurage är viktigt både på jobbet och på fritiden. Det är kittet, grunden till att vi känner oss trygga.

 

Vi kan alla bidra till att skapa en kultur och ett samhälle med starkt civilkurage. Vinsterna för individ, samhälle och företag är lika stora. Men hur ser vägen dit ut, vem vågar ingripa och vilka är konsekvenserna?

 

Skräddarsydda föreläsningar

Våra föreläsningarna är anpassade till vem som lyssnar. Du som bokar ger oss förutsättningar att skapa högsta relevans och engagemang till din grupp.

 

Vi föreläser till företag, skolor och andra publika föreläsningar. Hitta din föreläsning nedan.

VILKEN FÖRELÄSNING PASSAR DINA BEHOV?

Föreläsningarna anpassas efter behov och önskemål och går även i viss utsträckning att kombinera.

 • En boost av medmänsklighet – en inspirationsföreläsning om vardagshjältar
  Civilkurage är kronan av allt gott en människa kan göra. Häng med på en inspirerande och tankeväckande föreläsning om hur vi alla kan bidra till ett tryggt samhälle. För vad är civilkurage och vad får oss att ingripa, eller förbi åskådare. Vi bekantar oss med några hjältar och lär oss av deras mod.

 

 • Att våga ingripa – hur blir vi bättre på civilkurage
  Det går att visa civilkurage på många olika sätt, i olika situationer. Men vad är det som avgör om vi ingriper eller blir åskådare? Och civilkurage – är det något vi alla har och hur gör vi för att träna vår förmåga? Och sist men inte minst, vad händer men den som ingriper?Det här är en föreläsning som passar för privatpersoner och för företag.

 

 • Efter krisen kom den stora krisen
  Att ingripa med civilkurage kan många gånger innebära att du utsätter dig för en risk. Det kan handla alltifrån fysiska ingripanden till psykiska, där du stått upp för viktiga värden eller anmält missförhållanden. Stressen som du utsätts för är en del av en krisreaktion och brukar beskrivas som en ”normal reaktion på en onormal situation”. När behöver du söka hjälp och hur tar du dig igenom en kris?

 • Att vara en medmänniska till någon i kris
  Ibland blir inte livet riktigt som vi hade tänkt oss. Vi kanske råkar ut för en kris av något slag som påverkar hela vår livssituation. Sådana kriser kan handla om allt från övergrepp, misshandel, dödsfall eller överfall.  Att stå bredvid som närstående familj, vän eller kollega kan vara svårt. Hur ser en kris ut och hur stöttar du på bästa sätt?

 

 • Civilkurage på jobbet – vad ska det vara bra för och vägen dit
  Trygghet skapar välmående och effektiva medarbetare och är därför också något som ledning, HR och kommunikation också eftersträvar. Men vad krävs för att komma dit? Och vilka är fallgroparna? Under föreläsningen får du handfasta tips att tänka på. Föreläsningen är främst riktad mot företag och organisationer.

 

 • Ladda varumärket med mening. Öka attraktionen och minska fallhöjden om krisen är framme.
  De allra flera anställda och kunder förväntar sig att företag tar ställning. Det kan handla om allt från en jämlik arbetsplats till löften om hållbar produktion. Men vad händer om verksamheten inte lever upp till löftet. En föreläsning om som väver in kommunikation, varumärke och värdet av att arbeta med civilkurage. Föreläsningen är främst riktad mot företag och organisationer.

Säg hej till våra föreläsare

Lisa Clefberg

Lisa är legitimerad psykolog, psykoterapeut och fil.dr. i psykologi och hon har arbetat med ångest, oro och rädsla i drygt 20 år. Hon har stor erfarenhet av trauman som uppstår i kriser och vid terrorattentat och är idag flitigt anlitad föreläsare och figurerar ofta i media som expert.

Jenny Burman

Jenny är grundare till Civilkuragebyrån och i flera år arbetat aktivt i frågan. I grunden är hon civilekonom och arbetar sedan 20 år som kommunikationskonsult i både privat och offentlig verksamhet. Nyligen utsågs hon till Näringslivet Superkommunikatör.